Hoofdmenu
Home
Recepten
Tapas
Tips
Zoeken
Info
Contact
Links
Sitemap
Voorgerechten
Heldere Champignonsoep Afdrukken E-mail
maandag 23 april 2007

Image

Champignonsoep wordt meestal bereid als een gebonden soep. Er wordt dan uitgegaan van een soep op roux-basis. Een roux wordt klaargemaakt door een gelijke hoeveelheid boter en bloem te gebruiken.

Op deze manier krijg je een heerlijke soep, maar het kan ook anders..... Ik heb een ongebonden champignonsoep van eigengemaakte Kippenbouillon gemaakt. Heerlijk.......

Lees meer...
 
Kipsalade met peper Afdrukken E-mail
maandag 16 april 2007

Image

Een heerlijk Spaans recept voor de warme dagen. Eenvoudig klaar te maken en snel op tafel. 

Deze salade kun je serveren als voorgerecht, maar met wat soep vooraf en een stukje brood erbij is het ook een lekker hoofdgerecht.  

Lees meer...
 
Ham en Ananascocktail Afdrukken E-mail
donderdag 22 maart 2007

Image

Een cocktail is, volgens de Wikipedia, een mix van twee of meer alcoholische dranken aangevuld met vruchtensappen, vers fruit of honing. De cocktail wordt voornamelijk als aperitief gedronken.

Maar dit voorgerecht is ook een cocktail. Er wordt fruit in gebruikt en een alcoholische drank (slechts een klein beetje, maar toch). Verder wordt er nog wat gekookte ham, mayonaise, ketchup, peper en zout toegevoegd. De combinatie van deze ingrediënten maakt deze cocktail zo subtiel.

Lees meer...
 
Tomatensoep Afdrukken E-mail
donderdag 22 februari 2007

Image

Een smakelijke tomatensoep wordt door veel mensen gewaardeerd. Dit komt vooral door het gebruik van verse ingrediënten. De basis voor de goede tomatensoep zijn natuurlijk rijpe smakelijke tomaten. Daarnaast kun je met het toevoegen van wat groenten, gehakt, kruiden en/of specerijen de soep appetijtelijker maken. 

Lees meer...